Volg ons

06-55138889 of
0320-261563

info@abkvloeren.nl

Epoxy of PU vloeren worden steeds vaker geplaatst in woningen. Het is een vloer van deze tijd en ideaal voor een modern, duurzaam interieur. Echter zijn epoxy/PU-vloeren ooit ontwikkeld voor werkplaatsen, zoals fabrieken en loodsen. Ondanks de opkomst van epoxy/PU-vloeren voor woningen, is de vloer ook nog steeds zeer populair bij bedrijven dankzij de praktische eigenschappen.

Epoxy of PU vloer als bedrijfsvloer

Bij het plaatsen van een bedrijfsvloer zijn er veel strenge regels en eisen waar aan gehouden moet worden. De regels die hieraan verbonden zijn, zijn afhankelijk van het soort bedrijf en het doeleinde van de vloer die wordt geplaatst. Dit zijn eisen waar bedrijfsvloeren bijvoorbeeld aan moeten voldoen:

  • Slijtvast
  • Vloeistofdicht
  • Resistent tegen chemische stoffen en bacteriën
  • Voorzien van een PBV-certificaat

Dankzij deze eisen is de epoxyvloer populair als bedrijfsvloer. Een epoxy/PU-vloer kan namelijk goed tegen (agressieve) vloeistof en is ook bestand tegen slijtage en beschadigingen, mits goed onderhouden. AB Kunststofvloeren realiseert epoxy of PU vloeren in Almere, Lelystad en in en rond Flevoland.

Plaatsing epoxy of PU vloer Almere

De plaatsing van een epoxy/PU-vloer vindt plaats in verschillende fases. Hierdoor kan het al gauw een aantal dagen duren voordat de epoxy/PU-vloer klaar is voor (intensief) gebruik.

Een epoxy/PU-vloer wordt altijd geplaatst op een al aanwezige draagvloer. Dit is een naadloze vloer die bestaat uit verschillende lagen van 2 tot 6 millimeter dik. De bovenste laag is de beschermende laag. Deze beschermt de vloer tegen olie en zuur en maakt de vloer slijtvast. Door deze eigenschappen is de epoxy/PU-vloer ideaal in gebruik als bedrijfsvloer.

De prijs van een epoxy/PU-vloer ligt tussen de 60 en 140 euro. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte, het aantal hoeken en de soort afwerking.

Bent u benieuwd naar de prijs van een epoxy of PU vloer in Almere voor uw bedrijf? Vraag dan een offerte op bij AB Kunstvloeren.