Volg ons

06-55138889 of
0320-261563

info@abkvloeren.nl

De epoxy/pu-vloer is een vloerafwerking waar steeds vaker voor wordt gekozen voor woningen. Vroeger, in de jaren 60, werd deze vloer ontwikkeld voor fabrieken en loodsen. Epoxyvloeren staan bekend om hun hardheid en naadloze karakter. Daarnaast hebben ze het voordeel dat ze uitzettingsvoegen compleet overbodig maken. Om deze redenen zou ook jij kunnen kiezen voor een epoxyvloer voor je huidige of nieuwe woon- of werkruimte in Lelystad.

Witte epoxy of PU vloer Lelystad

Gezien interieurdesigners steeds vaker experimenteren met de look van epoxy/pu-vloeren wordt dit ook steeds populairder en krijgt het een prominente plek in het hedendaagse modebeeld. Door de verschillende mogelijkheden in kleuren en stijlen, zijn deze vloeren allang niet meer alleen geschikt voor fabrieken en loodsen.

Wanneer je houdt van een clean look, zoals we zien in Scandinavische interieurs, is een witte epoxyvloer misschien iets voor jouw woning. Deze witte vloer kan heel mooi combineren met witte muren en interieurelementen van zwart, hout en leer. Of kies juist voor kleur: kleurrijke meubels in eclectische stijl of felgekleurde kunst aan de muur kunnen sfeervol en speels afsteken bij een witte vloer. Let op: een witte vloer vergt natuurlijk wel wat onderhoud!

Onderhoud epoxy of PU vloer

Of je nu kiest voor een lichte of een donkere vloer, een epoxy/pu-vloer moet sowieso goed onderhouden worden. Wanneer je dit doet, heb je er nog jaren plezier van en kan het er verfijnd uit blijven zien. Een dergelijke vloer is aan de prijzige kant en kan qua kosten al oplopen tot 100 euro per vierkante meter. Het zou zonde zijn als je zo’n mooie, waardevolle vloer laat plaatsen, maar vervolgens niet goed onderhoud.

Gebruik voor de dagelijkse schoonmaak van de vloer een stofzuiger of Swiffer. Wanneer de vloer net is geplaatst, mag het in de eerste week niet in contact komen met water. Daarna kan het met koud of lauw water worden gereinigd, in combinatie met geschikte, milde schoonmaakproducten.

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een epoxy of PU vloer in Lelystad? Raadpleeg AB Kunststofvloeren.